We vinden het fijn als mensen met ons meeleven of meedoen. Dat kan op verschillende manieren. Door eens langs te komen, door gebed, door vrijwilliger te worden of door financiële steun.

Vrijwilligers

dscf0992

De kernbewoners van Zilt zijn vrijwilligers die tijd vrij maken om hun leven te delen met de mensen die in Zilt meewonen of langs komen voor een praatje of een kop koffie.

Daarnaast zijn er nog een heleboel taken die moeten gebeuren, waar wij als kernbewoners niet onbeperkt tijd voor hebben. We vinden het fijn als er mensen zijn die meehelpen in de dagelijkse taken.

Zo hebben we vrijwilligers die ons helpen bij het koken van de open maaltijd, bij de strijk, in de tuin, en met de opmaak van de vriendenbrief.

Ook op de kluszaterdag (elke derde zaterdag van de maand) kunnen we vaak wel een paar extra handen gebruiken.

Gebed

kapel-001

Gebed is heel belangrijk. Met veel mensen samen onder een dak wonen vraagt om liefde, geduld en wijsheid. Maar geeft ook vreugde en vriendschap.

De tijdelijke bewoners hebben vaak veel meegemaakt. We geloven dat onze God herstel en nieuwe kracht wil geven. En balans in het leven.

De kernbewoners doen dit (vrijwilligers)werk naast hun andere taken. Ook wij hebben kracht en wijsheid nodig om dit te kunnen doen.

Actuele gebedspunten vindt u hier.

Financiële steun

img_6099-kopie

Alle bewoners zijn verantwoordelijk voor de huur van hun eigen ruimte. Dat geldt voor vaste bewoners en tijdelijke bewoners. Verder zijn er algemene ruimtes waar ook huur en electriciteit voor betaald moet worden. Die kosten worden betaald door onze achterban. Particulieren of diakonieën dragen financieel mee aan de missie van Zilt.