Naast het gastopvangproject vervult Zilt een bescheiden functie als open huis. Onze deuren staan op verschillende momenten open voor mensen uit de buurt of voor Zilt-vrienden om koffie te drinken of om samen te eten.

Koffie drinken

Viermaal per week (maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag) zijn buurtbewoners en andere Zilt-vrienden van harte welkom tijdens de avondkoffie van 20.00 tot ongeveer 20:45 uur.

Verder drinken we door de week vaak met elkaar koffie om 10 uur. Als je niet voor een dichte deur wilt komen te staan, bel dan even of er iemand is om koffie te drinken.

Ook op zondag ben je vanaf 11.30 uur tot ongeveer 13 uur van harte welkom om langs te komen voor een bakje koffie en gezelligheid.

Open maaltijd

Wekelijks is er op donderdag een open maaltijd. Deze begint om 18.00 uur. Het is een gezellige ontmoetingsplaats voor de bewoners van Zilt en mensen uit de buurt en oud-meewoners. Voor deelname aan de maaltijd vragen we een kleine vergoeding van €3,50. Na de maaltijd ruimen we samen de boel weer op en drinken we nog samen koffie.

Weekopening en Kapel

Elke zondagavond beginnen we samen de nieuwe week. Tijdens deze zondagavondviering zijn gasten van harte welkom. Naast een korte overdenking is er ruimte voor zang en gebed. De viering begint om 20.15 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Midden in Zilt is een kleine ruimte: de kapel. Af en toe zeggen we wel eens tegen elkaar dat het een bijzonder plekje is. Het is een plek van stilte. Alleen of samen. Wat is het belangrijk om zo’n plek te hebben waar je niet afgeleid wordt, waar je stil kan worden. Op woensdagavond hebben we een korte viering om 20:30 met een handjevol mensen. Daar zijn we stil, luisteren naar een kort Bijbelgedeelte, zingen een lied en bidden samen. Wees welkom in Zilt, wees zeker ook welkom in de kapel.